Mykola Ridnyi darbas „Dingęs bagažas" Vilniuje - Kauno Bienalė

Mykola Ridnyi darbas „Dingęs bagažas” Vilniuje

2021-01-13

Specialiai 12-ai Kauno bienalei „Po išvykimo | Prieš atvykstant” sukurtas menininko Mykola Ridnyi (Ukraina) darbas „Dingęs bagažas” iki sausio pabaigos eksponuojamas Vilniuje, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme.

Mykola Ridnyi (Ukraina) darbai apima daugybę medijų nuo ankstyvųjų kolektyvinių akcijų viešosiose erdvėse, iki įvairių įvietintų instaliacijų, skulptūrų, fotografijos ir judančių vaizdų, kuriuos galima dažnai sutikti šiandieninėje jo praktikoje. Savo paskutiniuose filmuose jis eksperimentuoja su netiesiniu montažu, dokumentikos ir meninės kūrybos koliažais. Jo darbuose atsiskleidžiančios socialinės ir politinės realybės refleksijos išryškina kontrastą tarp asmeninių istorijų tvarumo ir gebėjimo išlikti bei kolektyvinių istorijų.

Įvietintą instaliaciją „Dingęs bagažas” kvėpė Esther Lurie – žydų kilmės menininkė iš Kauno, ar tiksliau jos piešinių serija, kurioje vaizduojamigeto herojai, gatvės ir gyvenimo sąlygos. Savo instaliacijose M. Ridnyi paslepia E. Lurie piešinius penkiuose žmogaus dydžio keraminiuose puoduose. Lankytojai piešinius gali matyti tik pro mažas puodynių paviršiujeesančias skylutes.

Kūrinys Vilniuje pristatomas bendradarbiaujant su Galerija Vartai.