fbpx

XII Kauno bienalės pradžią žymėjo išskirtinis performansas

Penktadienį prasidėjo vienas didžiausių meno renginių Lietuvoje – XII Kauno bienalė ,,Po išvykimo / prieš atvykstant“.

Kelionę, kaip miesto transformaciją, analizuojanti bienalė didžiajam atidarymui pasirinko Kauno geležinkelio stotį. Būtent čia penktadienio vakarą rinkosi nemažas būrys meno mylėtojų. Kauniečiai ir miesto svečiai stebėjo specialiai šiam vakarui sukurtą jungtinį menininkų performansą, kuris nusidriekė iki pat Kauno paveikslų galerijos.

Stebino pasirodymai
Gausaus žiūrovų būrio neišgąsdino net staiga prasidėjusi liūtis. Atidarant renginį žodį tarė ne tik bienalės organizatoriai, bet ir Kauno miesto mero patarėjas Simonas Kairys. Jis pripažino esąs susižavėjęs šių metų bienalės pavadinimu ,,Po išvykimo/Prieš atvykstant“.

,,Manau, kad būnant Geležinkelio stotyje išvykimo ir atvykimo jausmai yra patys stipriausi. – sakė S. Kairys – Vis dėlto, šia tema galima kalbėti ne tik apie žmogiškuosius santykius, bet ir istoriją, kultūrą, įvairius įvykius, kuriuos išgyveno tiek Kaunas, tiek stotis.“ Bienalę sveikino ir ,,Lietuvos geležinkeliai“ Verslo vystymo ir rinkodaros departamento direktorė Dovilė Aleksandravičienė.

,,Džiugu matyti Kauno gyventojus ir miesto svečius, susirinkusius į vieną didžiausių šalies kultūrinių renginių. Mums labai svarbu, kad bendradarbiaudami su bienale ir patys galime būti viso to dalimi.“, – tikino ji.

Skaityti toliau / Kauno diena / Tekstas: Gintarė Vasiliauskaitė / Nuotrauka: Vilmantas Raupelis.

Pasidalink su kitais! :

About the Author : bienale


0 Komentarų

Įrašo komentavimas

Your email address will not be published.

VšĮ “Kauno bienalė”
Plento g. 1 d, Kaunas LT45393, Lietuva
Įmonės kodas 302751123
Tel. +37062998182
Biudžetinė sąskaita: LT627044060007822032

Naujienlaiškis