ISUMA filmų programa: „Viena diena Nojaus Piugattuko gyvenime” – Kauno Bienalė

Events

Renginiai kraunami
  • Šis renginys jau įvyko.

ISUMA filmų programa: „Viena diena Nojaus Piugattuko gyvenime”

2022-01-23 @ 17:30 - 19:30

13-oji Kauno bienalė „Once Upon Another Time… gyveno jie jau kitaip“ pristato inuitų menininkų kolektyvo „Isuma“ filmų programą, skirtą „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo savaitgaliui.
Pastaruosius 30 metų „Isuma“ (inuktituto kalba reiškia „mąstyti“) kuria nepriklausomus filmus inuitų kalba. Kartu kolektyvas sukūrė savo stilių – vaizdo įrašus galima suvokti kaip dokumentinę istorijų pasakojimo formą, kuri atliepia prarasto gyvenimo būdo įprasminimą ir nostalgiją.
Kauno valstybiniame lėlių teatre:
– sausio 23 d. 17.30–19.30
„Viena diena Nojaus Piugattuko gyvenime”
1961 m. balandis, naujasis Amerikos prezidentas John Kennedy, šaltasis karas kaitina Berlyną, Kanados bazėse arktyje dislokuojami atominiai bombonešiai. Kapuivik, šiaurinėje Baffino saloje, Noah Piugattuk‘o klajokliška inuitų grupė gyvena ir medžioja su šunimis – visai kaip ir jo protėviai, taip medžioję, kai jis gimė 1900 metais. Kai į Piugattuk medžioklės stovyklą atvyksta baltasis žmogus vardu Bosas, atrodytų netikėtas susitikimas virsta didelių pokyčių galimybėmis. Bosas – valdžios agentas, paskirtas perkraustyti Piugattuk ir jo žmones į namus gyvenvietėje, išsiųsti jo vaikus į mokyklą kad jie galėtų susirasti darbus ir uždirbti pinigų. Tačiau Kapuivik – Piugattuk gimtinė. Jis nedalyvauja kanadietiškoje patirtyje, ir negali įsivaizduoti, ką jo vaikai veiktų su pinigais (inuktikuto, anglų kalbos).

Bilietai Kauno lėlių teatre prieš filmų seansus

Bilieto kaina: 5,00 Eur – suaugusiems; 4,00 Eur – moksleiviams, studentams, senjorams

Nuolaidos: su 13-os Kauno bienalės bilietu – suaugusiems 4,00 Eur; moksleiviams, studentams, senjorams – 3,00 Eur

Informacija

Date:
2022-01-23
Laikas:
17:30 - 19:30
Event Category:

Vieta

Kauno valstybinis lėlių teatras
Laisvės al. 87A
Kaunas, Lithuania
+ Google Map