ISUMA filmų programa: „Atanarjuat: greitasis bėgikas” – Kauno Bienalė

Events

Renginiai kraunami
  • Šis renginys jau įvyko.

ISUMA filmų programa: „Atanarjuat: greitasis bėgikas”

2022-01-22 @ 15:00 - 17:30

13-oji Kauno bienalė „Once Upon Another Time… gyveno jie jau kitaip“ pristato inuitų menininkų kolektyvo „Isuma“ filmų programą, skirtą „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo savaitgaliui.
Pastaruosius 30 metų „Isuma“ (inuktituto kalba reiškia „mąstyti“) kuria nepriklausomus filmus inuitų kalba. Kartu kolektyvas sukūrė savo stilių – vaizdo įrašus galima suvokti kaip dokumentinę istorijų pasakojimo formą, kuri atliepia prarasto gyvenimo būdo įprasminimą ir nostalgiją.
Kauno valstybiniame lėlių teatre:
– sausio 22 d. 15.00–17.30
„Atanarjuat: greitasis bėgikas”
Igoolik kaimas brėkštant pirmajam tūkstantmečiui, kai klajokliai inuitai valdė užšalusią arktį. Į nežinomą šamaną įsikūnijęs blogis jaukia mažo inuitų kaimelio gyvenimą, pusiausvyrą ir dvasią. Praėjus dvidešimčiai metų, iš šios blogio brolijos iškyla du broliai: Amaqjuaq, („stiprusis“ ir Atanarjuat, „greitasis bėgikas“. Atarnarjuat laimi žaviosios Atuat širdį, paverždamas ją iš Oki, stovyklos vado pagyrūno sūnaus, kuris prisiekia už šį praradimą atkeršyti. Oki užpuola miegančius brolius, nužudo Amaqjuaq, ir Atanarjuat stebuklingai išsigelbėja pabėgdamas per pavasarinį jūros ledą. Bet ar jam kada nors pavyks išsiveržti iš keršto rato? „Atanarjuat” pirmasis pilno metražo filmas sukurtas inuktituto kalba, laimėjęs „Caméra d’Or“ kategorijoje Kanų filmo festivalyje 2001 m. (inuktituto, anglų kalbos).

Bilietai Kauno lėlių teatre prieš filmų seansus

Bilieto kaina: 5,00 Eur – suaugusiems, 4,00 Eur – moksleiviams, studentams, senjorams

Nuolaidos: su 13-os Kauno bienalės bilietu – suaugusiems 4,00 Eur; moksleiviams, studentams, senjorams – 3,00 Eur

Informacija

Date:
2022-01-22
Laikas:
15:00 - 17:30
Event Category:

Vieta

Kauno valstybinis lėlių teatras
Laisvės al. 87A
Kaunas, Lithuania
+ Google Map