fbpx

Atidaryta 12-oji Kauno bienalė: žvilgsnis pro skylutę puodynėje ir politinio klimato kaita

„Po išvykimo | Prieš atvykstant“ – taip kauniečius ir miesto svečius pasitiko penktadienį atidaryta 12-oji Kauno bienalė, iki rugsėjo pabaigos kviesianti kalbėti apie keliones. Suplanuotas, priverstines, vidines.

Kauno bienalės vadovė Kotryna Žemaitytė teigė, jog šios temos ištakos sietinos su prieš keletą metų prasidėjusia pabėgėlių krize Europoje bei audringomis reakcijomis į ją: „Bienalės valdyba nusprendė, kad būtų prasminga pasišnekėti apie du kelionių tipus. Vienas – privilegijuotas, kuomet renkiesi pats keliauti į Tailandą ar Balį atostogoms. Kitos kelionės būna priverstinės – kuomet turi bėgti nuo ekonominių ar kitokių negandų.“

Šiemet bienalė nusprendė įgyvendinti bendrakuratorystės principą – iš daugiau nei dvidešimties paraiškų buvo atrinkti penki kuratoriai, drauge formavę bienalės programą: Elisabeth Del Prete, Daniel Milnes, Lýdia Pribišová, Neringa Stoškutė, Alessandra Troncone.

„Atrinkus penkis kuratorius išsiskaidė trys kelionių segmentai. Pirmasis segmentas – Kauno kaip miesto istorija ir Kauno kaip miesto virsmas. Turbūt visiems labai matoma, kad su „Kaunas 2022“ titulu Kaunas be galo keičiasi, keičiasi jo veidas, keičiasi miestiečių požiūris į savo miestą ir pasitikėjimas juo. <…> Antrasis segmentas buvo daugiau mažiau filosofinis, nes kelionė yra visas mūsų gyvenimas nuo vaikystės iki mirties. Paskutinis segmentas buvo kelionė globaliąja, politine prasme, paliečiant šiek tiek ideologinius, istorinius aspektus“, – kalbėjo K.Žemaitytė.

Skaityti toliau / 15min.lt / Tekstas: Monika Gimbutaitė / Nuotrauka: Erikas Ovčarenko.

Pasidalink su kitais! :

About the Author : bienale


0 Komentarų

Įrašo komentavimas

Your email address will not be published.

VšĮ “Kauno bienalė”
Plento g. 1 d, Kaunas LT45393, Lietuva
Įmonės kodas 302751123
Tel. +37062998182
Biudžetinė sąskaita: LT627044060007822032

Naujienlaiškis