Pristatyta Kaunas 2022 programa - Kauno Bienalė

Pristatyta Kaunas 2022 programa

2021-09-27

Kitais metais Europos kultūros sostine tapsiantis Kaunas pasiūlys per tūkstantį renginių. Praėjusią savaitę Kaune konferencijos metu pristatyta kitų metų Kauno ir Kauno rajono – Europos kultūros sostinės programa. Per Europos kultūros sostinės metus įvyks daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, 50 iš kurių – premjeros, daugiau kaip 250 koncertų. Programoje dalyvaus per 4 tūkst. atlikėjų.
„Europos kultūros sostinės projektą aš statyčiau iš karto į antrą gretą po pirmininkavimo Europos Sąjungos Vadovų Tarybai – tai iš tikrųjų yra didžiulis iššūkis, bet tas iššūkis irgi atneša beribes galimybes“, – renginio metu sakė Kultūros ministras Simonas Kairys.
Pirmasis didysis ir taip pat atidarymo renginys kultūros sostinėje susidarys iš trijų dalių. Pirmuoju, pavadintu „Sukilimu“, sausio 20–22 d. bus budinamas mitinis žvėris. Gegužės 20–22 d. šį žvėrį pagaliau pavyks sutikti, lapkričio 25–27 d. bus pažymimas susitaikymas su savo istorija.
Tarp svarbiausių Kultūros sostinės renginių pristatyta jaunųjų menininkų, kuriančių su bendruomenėmis, paroda „Magic Carpets Landed“, 13-oji Kauno bienalė.
Europos kultūros sostinės metais bus pristatyta Williamo Kentridge paroda „Tai, ko nepamename“, Yoko Ono retrospektyvinė paroda „Laisvės pažinimo sodas“, vienos žinomiausių pasaulio menininkių Marinos Abramovič paroda „Būties atmintis“.

Taip pat vyks partnerystės projektas – tarptautinė Laimės diena, MO muziejaus ir Kauno miesto muziejaus paroda „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“, Japonijos dienos Kaune „WA!“, paroda „1972: pramušti sieną“. Vyks ir renginiai, jau pažįstami Kauno publikai: Europos kultūros sostinės forumas, draugystę stiprinanti Kiemų šventė, Dizaino, „ConTempo“ ir Istorijų festivaliai – pastarasis išsitęs į kelis mėnesius.
Programoje taip pat numatytas šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“, pasaulinis litvakų forumas, specialiai Kaunui parašytos kompozitoriaus Philipo Millerio kantatos pasaulinė premjera su koncepcijos bendraautore Jenny Kagan ir kiti renginiai.

Plačiau apie programą skaitykite 15min portale

Martyno Plepio nuotraukų galerija.