Kultūra, kuri prieinama! - Kauno Bienalė

Kultūra, kuri prieinama!

2020-11-12

Kauno bienalė paruošė jums šiuolaikinio meno kolekciją, kuria galite mėgautis nemokamai namuose ar gryname ore.

 

Kauno pasakos – papildytos realybės pasakų maršrutas, atgyjantis jūsų telefone.

Papildyta realybė padeda ištrinti ribą tarp įsivaizduojamo pasakiško pasaulio vaizdinių ir realybės arba, šiuo atveju, tikrų vietų t.y. Kauno skverų, aikščių ar skersgatvių, kuriose stebuklinis pasakų veiksmas ir vyksta.

– Visų pirma apsilankykite @kaunopasakos Instagram paskyroje. Čia rasite žemėlapį, kurį sekdami pasieksite pasakų stotelių vietas Kauno senamiestyje.

– Kiekviena stotelė bus pažymėta unikaliu apskritu ženklu su instrukcijomis. Radę vieną iš šiais ženklais pažymėtų miesto vietų, @kaunopasakos Instagram paskyroje atsidarykite priešais jus esantį ženklą atitinkantį pasakos filtrą.

Audio pirtis – tai audio instaliacija – lietuviškos pirties patyrimas garsais. Pirties apeigos kupinos unikalių garsų, kurie persipina su nuoširdžiomis žmonių emocijomis. Būtent šiuos garsus projekto autorės, Karolina Latvytė-Bibiano ir Judita Ragauskaitė, įamžino kartu su vietos pirtininkais.

Šis projektas skirtas pažinti bei garso pagalba nusikelti į Lietuvišką pirtį, todėl rekomenduojama naudoti ausines, patogiai įsitaisyti ir mėgautis pirties garu. Linkime sušilti: klausykite čia

 

Saugaus atstumo nelaužantis Kauno bienalės kultūrinis maršrutas mieste – ieškokite artimiausių stotelių čia.
Lietuvių alternatyvios muzikos grupės Candee Train Collective ir garsaus prancūzų šiuolaikinio meno kūrėjo Saâdane Afif nuotykis 10-oje Kauno bienalėje. Rezultatas – albumas, kurį muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys vertina, kaip popmuziką, nuo kurios nekraujuoja ir džiazo ar psichodelinio roko gerbėjų ausys.
Klausykite pakartot.lt (www.pakartot.lt/album/threads) arba Spotify muzikos platformose. Vinilų teiraukitės tiesiai pas mus!
Kauno bienalės katalogų lentynaverskite čia.

Specialus Flash Art žurnalo numeris skirtas „MagiC Carpets“ projekto veikloms apžvelgti. Jame rasite įvairaus turinio, nuo recenzijų ir interviu iki kritiškų apžvalgų: ką reiškia darbas su bendruomene, darbas viešoje erdvėje ir pan.

Parsisiųskite MagiC Carpets Flash Art žurnalą čia: magiccarpets.eu/flash-art/