fbpx

Bienalę organizuoja: VšĮ Kauno bienalė

Vadovė: Kotryna Žemaitytė, info@kaunas.biennial.lt

Projektų vadovė: Neringa Stoškutė, neringa@biennial.lt 

Bienalės valdyba: prof. Laima Oržekauskienė (pirmininkė), prof. Rasa Andriušytė-Žukienė, dr. Virginija Vitkienė, doc. Monika Žaltauskaitė-Grašienė, Ana Čižauskienė.

KAUNO BIENALĖ

Siekia tapti analitiniu šiuolaikinės kultūros centru Europoje:
Siekiame, kad Kauno bienalė taptų reikšmingu šiuolaikinio meno renginiu Europoje, analitiškai reflektuojančiu pasaulyje vykstančius meno procesus, aktualizuojančiu kūrybinio bendradarbiavimo, atvirumo ir demokratiškumo prioritetus meno kūrimo ir vartojimo procesuose.

Kuria situacijas kūrybiniam bendradarbiavimui:
Kauno bienalė yra konceptuali platforma ir reali galimybė menininkų debiutams ir novatoriškų idėjų įgyvendinimui, žiūrovų ir menininkų bendradarbiavimui, bendruomeniškumo per kūrybines veiklas skatinimui, tarpdisciplininėms meno ir mokslo praktikoms, tarptautinėms ir tarpkontinentinėms partnerystėms ir diskursyvios kultūros kūrimui.

Nuolat keičiasi:
Kiekvienas bienalės renginys kuriamas naujai, t.y. keičiant struktūrą, dalyvavimo sąlygas, parodų pobūdį, koncepciją, įtraukiant [naujus] partnerius, kuratorius, menininkus, kultūros žmones bendram tikslui – komunikacijai per šiuolaikinio meno sklaidą ir kūrybinius procesus.

Kauno bienalės tikslai:
– Kurti ir stiprinti Kauno kaip profesionalaus meno ir inovatyvios kuratorystės sklaidos centro įvaizdį, organizuojant aukšto lygio tarptautinį tarpdisciplininį šiuolaikinio meno renginį, tampantį kultūros turizmo traukos centru centrinėje Europoje;
– Bienalės metu edukacinėmis programomis ir bendradarbiavimo projektais sukurti diskursyvią aplinką ir užtikrinti maksimalų kultūros prieinamumą įvairaus amžiaus ir pomėgių grupėms Kaune;
– Stiprinti Lietuvos menininkų žinomumą ir konkurencingumą, sudarant įvairias sąlygas kurti ir dalyvauti tarptautiniame šiuolaikinio meno projekte.

Nuolatiniai bienalės rėmėjai:
LR Kultūros ministerija ir Kauno miesto savivaldybė.

Telefonas

+37060614370

adresas

Plento g. 1 d, Kaunas LT45393, Lietuva

Susisiekite

VšĮ “Kauno bienalė”
Plento g. 1 d, Kaunas LT45393, Lietuva
Įmonės kodas 302751123
Tel. +37062998182
Biudžetinė sąskaita: LT627044060007822032

Naujienlaiškis