Kauno pasakos – Kauno Bienalė

Kauno pasakos

2020-09-08

Kauno pasakos“ pačiame miesto centre įvietina naujai sukurtas pasakas apie Kauną ir jo gyventojus. Pasakas sukūrė ir atvaizdavo devyni Kauno menininkai ir kūrėjai, remdamiesi Juliaus Kaupo knyga „Daktaras Kripštukas pragare“. Ši knyga – tai pasakų rinkinys, kurioje persipina filosofinės mintys, humoras, pasakų motyvai, išmintis ir amžinosios vertybės, joje atgyja Kauno paslaptys ir grožis.

 

Idėjos autoriai: Lukas Valiauga ir Justas Motuzas

Pasakas į Instagram filtrus pavertė: Lukas Valiauga ir Justas Motuzas

Projekto prodiuserės: Eglė Valadkevičiūtė ir Inga Galvanauskaitė

Iliustratorė: Agnė Žiūkaitė

Kūrėjai: Jokūbas Bateika, Tadas Zaranka, Karolis Skiparis, Loreta Valantiejienė, Jolanta Vilija Galdikaitė, Ieva Trišauskaitė, Marius Šablevičius, Ugnė Makselytė, Vytautas Mikalauskas.

Pasakos jūsų Instagram filtre skirtingose miesto vietose atgis nuo rugsėjo 12 d. Kviečiame ant grindinio ieškoti pasakų simbolių ir sekti Kauno pasakų maršrutu.

 

KAUNO PASAKOS

„Šuniškos Bitės istorijos” pasaką sukūrė ir atvaizdavo Jolanta Vilija Galdikaitė ir Ugnė Makselytė. Ieškok pasakos Zanavykų turguje.

Pasaką „Požeminė“ sukūrė ir atvaizdavo Ieva Triškauskaitė ir Karolis Skiparis. Ieškok pasakos požeminėje perėjoje

„Kauno velniava“ pasaką sukūrė Loreta Valantiejienė ir Vytautas Mikalauskas. Kauno Velniavą rasi prie Istorinės Lietuvos Respublikos prezidentūros ir prie pačio Velnių muziejaus.

Pasaką „Vaižgantuko sapnas“ sukūrė ir atvaizdavo Jokūbas Bateika ir Tadas Zaranka. Rasi ją Nemuno krantinėje, prie Vytauto bažnyčios.

Pasaką „Pragaro ir rojaus „traviata“ sukūrė ir atvaizdavo Marius Šablevičius. Nepraleisk jos Nemuno gatvėje.

 

MARŠRUTAS

Atsidarykite Kauno pasakų žemėlapį Instagram paskyroje ir atrasite pasakų stotelių vietas Kauno senamiestyje.

  • Kiekviena stotelė pažymėta unikaliu apskritu ženklu su instrukcijomis.
    Radę vieną iš šiais ženklais pažymėtų miesto vietų, grįžkite į @kaunopasakos Instagram. Čia rasite ženklą, atitinkantį pasakos filtrą.

Taip pat galite aplankyti puslapį www.kaunopasakos.lt. Čia rasite miesto pasakų ženklus atitinkčius simbolius, o paspaudus vieną iš jų būsite perkelti į Instagram, kur galėsite patirti pasaką.

  • Atsidarius reikiamą filtrą, nukreipkite telefono kamerą ties priešais jus matomu ženklu.
  • Kas bus toliau – paslaptis…

Rugsėjo 12 d. 14:00-16:00 val. Kaunas 2022 „Fluxus festivalyje“ pristatome – „Kauno miesto pasakos: ekskursija”.

Ekskursijos metu kartu su menininkais pamatysite ir išgirsite jų kurtas pasakas priaugintoje realybėje (augmented reality), sutiksite jų kurtus šiuolaikinius miesto pasakų personažus.

Ekskursijos dalyviams rekomenduojama su savimi turėti išmanųjį telefoną arba kitą išmanųjį įrenginį, prisijungimą prie Instagram paskyros (rekomenduojame atnaujinti versiją) ir savas ausines.


 

Projektas „Kauno pasakos“ yra ES programos „Kūrybiška Europa 2014-2020“ Platformų projekto „Stebuklingi kilimai“ („MagiC Carpets“) dalis. Rėmėjas Lietuvos kultūros taryba. Partneriai „Kaunas 2022”.

Dėkojame: Algiui Kaupui, Daliai Kaupienei-Augūnienei, Gediminui Kasparavičiui, Virginijai Paplauskienei, ADGO Reklama.