Prisijunkite: molio animacijos „Rokis“ kūrimo dirbtuvės visai šeimai – Kauno Bienalė

Prisijunkite: molio animacijos „Rokis“ kūrimo dirbtuvės visai šeimai

2020-07-24

Kviečiame visus mažus ir didelius, jaunus ar vyresnius prisijungti prie projekto „Rokis“.

Projekto metu vyks keturios kūrybinės dirbtuvės. Jų metu, stop kadro principu, bus kursiami molio animacijos filmukai. Lipdysite iš molio personažus, juos judinsite ir fotografuosite, galiausiai visas nuotraukas sujungsite į animaciją. Jokio pasiruošimo ar išankstinių žinių nereikia.

Pirmasis projekto susitikimas ir pristatymas – įkvepianti ekskursija su gidu po IV fortą bei pasakojimo kūrimo dirbtuvės vyks jau ketvirtadienį – liepos 30 d. 18 val.

Rugpjūčio ketvirtadieniais (6, 13 ir 20 d.) vyks dirbtuvės, kurių metu vizualizuosite savo sukurtą pasakojimą – lipdysite, fotografuosite, linksmai leisite laiką.

Tiek į pirmąjį susitikimą, tiek į vėlesnius, būtina REGISTRACIJA: http://tiny.cc/Rokisdirbtuvese
Galite registruotis ir dalyvauti vienoje ar keliose kūrybinėse dirbtuvėse, atvykti jau į pirmą susitikimą ar prisijungti vėliau.

Trumpai apie projektą: Kauno tvirtovės IV fortas, kaip ir kiti, yra pastatytas iš plytų, kurios pagamintos netoliese buvusioje plytinėje. Medžiaga – molis, buvo kasama vietiniuose karjeruose, tuomet gaminamos plytos ir degamos ten pat, šalia. Teigiama, kad net Šv. Jurgio bažnyčia ir visas Bernardinų vienuolynas, esantys Kauno senamiestyje, pastatyti iš čia iškasto molio. Remiantis šiais faktais, kilo idėja sukurti istoriją apie molinę būtybę – Rokį, kurią vizualizuotų molio animacija.
Projektas bus įgyvendinamas Kauno tvirtovės IV forte. Dirbtuvių vadovė – menininkė/keramikė Ieva Bertašiūtė Grosbaha.
Dirbtuvių metu sukurta animacija bus pristatoma Fluxus festivalio, vyksiančio rugsėjo 12 d., metu.

„Rokis“ yra ES programos „Kūrybiška Europa 2014-2020“ Platformų projekto „Stebuklingi kilimai“ („MagiC Carpets“) dalis.

Renginys nemokamas!