Kultūros dokas – tavo kultūros kolekcija – Kauno Bienalė

Kultūros dokas – tavo kultūros kolekcija

2021-12-21

Gruodžio 21 d. Kaune, Lietuvos krepšinio namuose, startuoja inovatyvus projektas, modernizuojantis dalyvavimą kultūros renginiuose – Kultūros dokas, analogų neturinti internetinė aplikaciją, kuri taps Jūsų pagalbininke meno kelyje. Kultūros dokas siekia apdovanoti kultūros entuziastus bei skatinti jų lojalumą sudarant galimybę sužaidybinti kultūros patirtį. Projektas veikia kaip virtualus kultūros dokumentas, leidžiantis fiksuoti savo kelionę kultūros renginiuose, kaupti taškus bei kolekcionuoti kišeninę meno kūrinių galeriją, ir už tai gauti dovanas.

Dažnai lankantis įvairiuose kultūriniuose renginiuose ištinka paradoksas – įdomių meno kūrinių daug, tačiau galiausiai neturite nieko, ką norėtumėte parodyti draugams. Kultūros dokas taps pagalbininku jūsų individualių meninių potyrių kelyje. Lankantis meno renginyje, žymėkite savo lokaciją ir mėgaukitės meniniu įvykiu, o Kultūros dokas pasirūpins šio įvykio fiziniu atminimu, suteikdamas galimybę iš kultūros renginių išsinešti vertingus suvenyrus, primenančius apie patikusius meno kūrinius bei jų autorius. Ši informacija, stilingų kortelių pavidalu, nuguls jūsų kišenėje.

Kišeninė meno kūrinių galerija susidės iš fizinių meno kūrinių kortelių, kurias patogu nešiotis piniginėje ir virtualių, aptinkamų aplikacijoje. Šios kortelės įtrauks į meno pasaulio sūkurį, pagaliau galėsite tapti tikru meno kolekcionieriumi, „įsivertinti“ savo kultūriškumo lygį. Kuo dažniau lankysite meninius įvykius, tuo platesne meno kūrinių kolekcija galėsite džiuginti save bei artimuosius. Norėdami praplėsti kišeninį meno rinkinį, tą galėsite padaryti bekontakčiais kortelių mainais. Rinkdami šias korteles, turėsite galimybę ne tik azartiškai įsitraukti į meno kolekcionavimą, stebėti kaip dažnai lankotės kultūros įvykiuose, bet ir būti už tai apdovanotiems. Apie išsamesnes sąlygas skaitykite Kultūros doko aplikacijoje, adresu https://www.kulturosdokas.lt/login.

Kultūros dokas yra Kaunas šiuolaikinė Europos sostinė 2022 dalis, šiuo metu glaudžiai bendradarbiaujantis su 13-tąja Kauno bienale bei MagiC Carpets Landed paroda. Gruodžio pabaigoje galėsite betarpiškai susipažinti su projekto beta versija, tyrinėjant Kauno bienalės erdves. Gera žinia, tuo projektas nesibaigia – 2022 metais šis virtualus įrankis taps kiekvieno meno renginio dalimi, tad susipažinkite su Kultūros doko aplikacija jau dabar ir pasinerkite į fizinį-virtualų meno pasaulį. Naudodamiesi šia programėle, kartu tobulinkite ir prisidėkite prie projekto sėkmės. Tą padaryti galite rašydami Kultūros doko komandai, adresu info@kulturosdokas.lt. Kiekvienas komentaras, kritika bei pasiūlymas nulems Kultūros doko ateitį.