Kauno pasakos: maršrutas – Kauno Bienalė

Kauno pasakos: maršrutas

2020-09-25

„Kauno pasakos“ pačiame miesto centre įvietina naujai sukurtas pasakas apie Kauną ir jo gyventojus. Pasakas sukūrė ir atvaizdavo devyni Kauno menininkai ir kūrėjai, remdamiesi Juliaus Kaupo knyga „Daktaras Kripštukas pragare“.

Šiuo projektu idėjos autoriai savotiškai laužo Instagram platformos naudojimo būdus ir plečia kūrybinių įrankių panaudos lauką. Iki šiol niekas nebandė šios medijos kaip įrankio pasakų priauginimui miesto kontekste.

Papildyta realybė padeda ištrinti ribą tarp įsivaizduojamo pasakiško pasaulio vaizdinių ir realybės arba, šiuo atveju, tikrų vietų t.y. Kauno skverų, aikščių ar skersgatvių, kuriose stebuklinis pasakų veiksmas ir vyksta.

– Visų pirma apsilankykite @kaunopasakos Instagram paskyroje. Čia rasite žemėlapį, kurį sekdami pasieksite pasakų stotelių vietas Kauno senamiestyje.

– Kiekviena stotelė bus pažymėta unikaliu apskritu ženklu su instrukcijomis. Radę vieną iš šiais ženklais pažymėtų miesto vietų, @kaunopasakos Instagram paskyroje atsidarykite priešais jus esantį ženklą atitinkantį pasakos filtrą.

– Atsidarius reikiamą filtrą, nukreipkite telefono kamerą ties priešais jus matomu ženklu. Kas bus toliau – paslaptis…

Taip pat galite aplankyti puslapį www.kaunopasakos.lt. Čia irgi rasite miesto pasakų ženklus atitinkančius simbolius, o paspaudus vieną iš jų būsite perkelti į Instagram, kur galėsite patirti pasaką.


Rekomenduojama su savimi turėti ausine, išmanųjį telefoną arba kitą išmanųjį įrenginį, prisijungimą prie Instagram paskyros.


Projekto „Kauno pasakos“ idėjos autoriai Lukas Valiauga, Justas Motuzas, Eglė Valadkevičiūtė, Inga Galvanauskaitė

Pasakas kūrė: Jokūbas Bateika, Tadas Zaranka, Karolis Skiparis, Loreta Valantiejienė, Jolanta Vilija Galdikaitė, Ieva Trišauskaitė, Marius Šablevičius, Ugnė Makselytė, Vytautas Mikalauskas

„Kauno pasakos“ yra ES programos „Kūrybiška Europa 2014-2020“ Platformų projekto „Stebuklingi kilimai“ („Magic Carpets“) dalis. Rėmėjas Lietuvos kultūros taryba.