Kauno bienalė: žingsniai į šiuolaikinį meną – Kauno Bienalė

Kauno bienalė: žingsniai į šiuolaikinį meną

2019-06-08

Vakar prasidėjusi 12-oji Kauno bienalė „Po išvykimo / prieš atvykstant” pristato plačią edukacinę programą, skirtą šeimoms, aistringiems meno gerbėjams, turintiems ypatingų poreikių.

Šiųmetinė bienalė tyrinėja kelionę, kai miesto, turinčio sudėtingą praeitį ir klestintį kultūrinį identitetą, metaforą. Pažvelgę į ne tokią tolimą praeitį pamatysime, kad Kaunui teko išgyventi nemažai politinių pokyčių; buvo pereita iš vieno režimo į kitą. Laukdamas savo Europos kultūros sostinės kadencijos 2022-aisiais, Kaunas siekia susikurti kelią į ateitį, grįstą savo paties sąlygomis, mitologizuodamas sudėtingą praeitį, kad užrašytų naujų, dabarties pasakojimų.

Kauno bienalės edukacinė programa birželio 6 d. – rugsėjo 29 d. sieks vietinius ir atvykusius meno profesionalus bei entuziastus, šeimas, moksleivius, studentus, senjorus ir kitus bienalės lankytojus supažindinti ir įtraukti į šiuolaikinio meno procesus.

Galimybė tapti kūrėju

Nuo birželio 15 d. iki rugsėjo 21 d., trečiąjį kiekvieno mėnesio šeštadienį, visų Kauno bienalės lankytojų, o ypač menui neabejingų šeimų, lauks kūrybinės dirbtuvės „Kurk su Kauno bienale”. Dirbtuvės vyks Kauno paveikslų galerijoje (K.Donelaičio g. 16), Ramybės parke ir Kauno traukinių stotyje nuo 12 iki 16 val.

Kūrybinių dirbtuvių cikle „Kelionės” šeimos, pasitelkusios įvairias kūrybines technikas, kurti ir dalintis savo didžiosios kelionės istorija. Ciklo dirbtuvėse lankytojai bus kviečiami pakeliauti skirtingais būdais. Birželio 15 d. į keliones leisis „Keliautojai sausuma” (Kauno traukinių stotis), liepos 21 d. – „Keliautojai vandeniu” (Kauno paveikslų galerija), rugpjūčio 17 d. – „Keliautojai oru” (Ramybės parkas), rugsėjo 21 d. – „Keliautojai popieriumi” (Kauno paveikslų galerija).

Dirbtuves paruošė ir ves menininkė Paulina Čiumbarienė. Menininkė, 2018 m. VDA Kauno fakultete įgijusi tekstilės magistro laipsnį, nagrinėja socialines, ekologines, tapatybės ir atminties temas, į kūrybinį procesą įtraukdama įvairias socialines grupes – šeimas, moksleivius, vaikų dienos centrus lankančius vaikus ir kt. P.Čiumbarienė jau yra pristačiusi tokius projektus kaip „Eglė, žalčių karalienė” (2018 m.), „Pasaka apie pasaką” (2018 m.).

Skaityti toliau / Kauno diena / Tekstas: Gintarė Vasiliauskaitė / Nuotrauka: Vilmantas Raupelis.