fbpx

EDUKACINĖ PROGRAMA

11-oji Kauno bienalė „YRA IR NĖRA“ kelia šiandien aktualius klausimus: kas yra paminklas, koks, kada, kodėl, jis galėtų būti ar nebūti? 2017 m. rugsėjo 15 d. – lapkričio 30 d. Kauno bienalės edukacinė programa sieks vietinius ir atvykusius meno profesionalus bei entuziastus, šeimas, moksleivius, studentus, senjorus ir kitus bienalės lankytojus supažindinti ir įtraukti į šiuolaikinio meno procesus:

Ekskursijos

Kiekvieną savaitę bus rengiamos teminės ekskursijos po Kauno bienalės parodas. Ekskursijos dalyvius veš „Kautros“ maršrutiniai autobusai ir lydės „Ekskurso“ gidai, kurie iš viso paruošė 3 temines ekskursijas.

Pirmoje ekskursijoje „Kas gyvena ilgiau – asmenybės ar idėjos?“ bus pristatomos ryškiausios Kaune gyvenusios asmenybės, minimos ir nurodomos Kauno bienalės menininkų darbuose.

Antroji ekskursija „Ką veikėte kol manęs nebuvo?“ kalbės sovietmečio tema. Trečiosios ekskursijos „Atėję ir išėję: žydiškojo Kauno fragmentai“ dalyviai, padedami „Ekskurso“ gidų, braižys žydiškųjų Kauno miesto istorijų žemėlapį nuo pat pirmųjų gyventojų iki trejų lemtingųjų metų Kauno gete.

Ekskursijose vietų skaičius ribotas, tad rekomenduojama išankstinė registracija: neringa@biennial.lt / +37062998182

Visa informacija apie ekskursijų datas ir laikus.

Mokykis su Kauno bienale

Kūrybinės integruotos pamokos „Mokykis su Kauno bienale“, sulaukusios didelio pripažinimo 2013 ir 2015 metais, šiemet vėl kviečia moksleivius apsilankyti Kauno bienalėje. Alternatyvios pamokos, sukurtos bendradarbiaujant su Kauno taikomosios dailės mokykla, o jas ves Kauno bienalės edukatoriai. Pamokos, skirtos 5 – 10 kl. moksleiviams, vyks spalio – lapkričio antradieniais-penktadieniais Kauno paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16 ir Laisvės al. 50D-3. Pamokos vyksta antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais nuo spalio 3 d. iki lapkričio 30 d.

Anglų k. – „Home sweet home“ vocabulary building
Istorija – „Propaganda sovietmečiu ir dabar“.

Šios pamokos vyksta adresu Laisvės al. 50D-3. priimamos ne didesnes nei 15 moksleivių grupės.

Lietuvių k. – „Akrostichas“
Astronomija – „Pažintis su mažaisiais dangaus kūnais – asteroidais“ (astronomijos pamokos vyksta taip pat ir penktadieniais)
Kūno kultūra – „Gyvi paminklai“ (registruojamos ir pradinės klasės)
Geografija – „Koordinačių nustatymas“

Šios pamokos vyksta Kauno Paveikslų galerijoje, K. Donelaičio 16. Į jas priimamos iki 25 moksleivių grupės.

Pamokos kaina – 15 eurų grupei, į kainą taip pat įtrauktas ir vienkartinis apsilankymas Kauno bienalėje. Kelioms tos pačios mokyklos grupėms, kartu atvykusioms į užsiėmimus, ar vienai grupei užsisakius kelias pamokas tą pačią dieną, taikoma 2,5 euro nuolaida kiekvienam užsiėmimui.

Kviečiame mokyklas registruoti klases į užsiėmimus. Užsiėmimo kaina: 15 € Registracija ir informacija tel.: 8 620 52104; vejune@biennial.lt

Kurk su Kauno bienale

Nuo rugsėjo 23 d. iki lapkričio 25 d., kiekvieną šeštadienį, visų Kauno bienalės lankytojų, o ypač menui neabejingų šeimų, lauks kūrybinės dirbtuvės „Kurk su Kauno bienale“. Dirbtuvės vyks Kauno paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16 (ir ne tik) nuo 12 iki 16 val. Animacijos, grafikos, kostiumo dizaino ir kitų sričių kūrėjai visus norinčius supažindins su amato paslaptimis.

Dirbtuvių sąrašas ir tvarkaraštis.

Užsiėmimai nemokami.

Daugiau informacija tel.: 8 620 52104; vejune@biennial.lt

Socialinės įtraukties programa.

Pratęsiama specialioji Kauno bienalės edukacinės programos dalis, skirta asmenims, patiriantiems socialinę atskirtį. Užsiėmimus, šiai programai parengė ir pristatys Kauno bienalės partneris Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus socialinių projektų kuratorė Rūta Bielevičienė ir bendradarbiaujanti menininkė – tekstilininkė Paulina Kunevičiūtė.

Užsiėmimai vyks nuo spalio 9 d. pirmadieniais. Numatomi užsiėmimai:

  • užsiėmimai asmenims su intelekto negalia;
  • užsiėmimas asmenims su regos negalia;
  • užsiėmimas senjorams ir vaikams iš vaikų dienos centro.

Daugiau informacijos:  tel.: 8 620 52104; vejune@biennial.lt

VšĮ “Kauno bienalė”
Plento g. 1 d, Kaunas LT45393, Lietuva
Įmonės kodas 302751123
Tel. +37062998182
Biudžetinė sąskaita: LT627044060007822032

Naujienlaiškis