fbpx
Romualdas Požerskis,1989 02 10, paminklo laisvei atstatymas

SKELBIAMI 11-OS KAUNO BIENALĖS MENININKAI

11-oji Kauno bienalė YRA IR NĖRA: paminklo [ne]galimybės klausimas 

2017 09 15 – 2017 11 30 

Kas yra paminklas, koks, kada, kodėl, jis galėtų būti ar nebūti? Šiuos klausimus nuo šių metų rugsėjo kels 11-oji Kauno bienalė „Yra ir nėra“. Oponuodama populistinei griovimo-statymo praktikai ir konservatyviam tradicionalizmui, vyraujantiems įamžinant kolektyvinę atmintį Lietuvoje, Bienalė skatins kitokias, šiuolaikiškas, konceptualias paminklinimo idėjas ir strategijas. Kauno bienalės paroda šį kartą vyks miesto viešosiose erdvėse. 11-osios bienalės kuratorė menininkė ir rašytoja Paulina Pukytė pakvietė menininkus iš Lietuvos, Vokietijos, Slovėnijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Olandijos, Pietų Afrikos ir Lenkijos sukurti kūrinius specialiai Kauno miestui. Šią mieste pasklidusią ekspoziciją lydės trys parodos Paveikslų galerijoje. “Ateini ar išeini?” (kuratorė Laima Kreivytė) sieks parodyti, ką Lietuvos menininkai veikė su esamais, buvusiais ir galimais paminklais per pastaruosius porą dešimtmečių. „Iš ko padaryti paminklai“ (kuratorius Udi Edelman) pateiks įvairių šalių menininkų video filmų apie paminklus kolekciją. Taip pat pirmą kartą Lietuvoje bus rodomas Sophie Calle, vienos iš žinomiausių ir svarbiausių šiuo metu kuriančių konceptualių menininkių, kūrinys. Rugsėjo 16-17 d.d. vyks viešos paskaitos ir diskusijos paminklo tema (kuratorė dr. Rasa Antanavičiūtė), kuriose pakviesti dalyvauti žymūs menininkai ir teoretikai, tarp jų James E. Young, Jochen Gerz, Horst Hoheisel ir kiti.

YRA IR NĖRA menininkai: Adina, Manca Bajec, Karolina Freino, Allard van Hoorn, Jenny Kagan, Horst Hoheisel ir Andreas Knitz, Jonas Oškinis ir Raimundas Krukonis, Juozas Laivys, Dainius Liškevičius, Anton Lukoszevieze, Philip Miller, Tatzu Nishi, Paulina Pukytė, Juozas Zikaras. Svečias: Sophie Calle

 

Informacija lankytojams:

Kauno bienalė veiks: 2017 m. rugsėjo 15 – lapkričio 30 dienomis 

11-osios Kauno Bienalės YRA IR NĖRA atidarymas: 2017 m. rugsėjo 15 d. 18 val. / Vienybės aikštė Kaune

Parodų ATEINI AR IŠEINI? bei IŠ KO PADARYTI PAMINKLAI atidarymas: 2017 m. rugsėjo 16 d. 18 val. / Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje, Donelaičio g. 16, Kaune

Pranešimai ir diskusijos: GINČYTINA ATMINTIS – GINČYTINOS ERDVĖS / 2017 m. rugsėjo 16 – 17 d. / VDU Daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre (Putvinskio g. 23, Kaunas).  Pranešėjai ir diskutantai: prof. James E. Young, dr. Horst Hoheisel ir Andreas Knitz, Jochen Gerz, dr. Matthew Rampley, Manca Bajec, dr. Rasa Antanavičiūtė, dr. Giedrė Jankevičiūtė, dr. Giedrė Mickūnaitė ir kt.

 

Vietos:  

Paroda YRA IR NĖRA (kuratorė Paulina Pukytė) veiks viešosiose erdvėse, lankymas pagal specialų žemėlapį-gidą, kurį rasite bienalės būstinėje, įvairiose Kauno vietose ir mobiliųjų programėlių parduotuvėje. Darbo valandos: kai kurie kūriniai turi individualų darbo laiką, pažymėtą bienalės giduose.

Registracija į ekskursiją su gidu (grafikas bus paskelbtas rugsėjo 1 d.): www.bienale.lt, e-paštu: Neringa Stoškutė neringa@biennial.lt, arba būstinėje.

11-osios Kauno bienalės būstinė: Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus KAUNO PAVEIKSLŲ GALERIJA / Donelaičio g. 16, Kaunas.

Darbo valandos: II-VII 11 – 19 val.

Bienalės parodos Kauno paveikslų galerijoje:

ATEINI AR IŠEINI?  (kuratorė Laima Kreivytė). Menininkai bus paskelbti vėliau.

IŠ KO PADARYTI PAMINKLAI. Tarptautinė video programa (kuratorius Udi Edelman, Izraelis). Menininkai: Yochai Avrahami, Mark Clare, Ruben Woodin Dechamps and Oscar Hudson, Effi and Amir, Karolina Freino, Plattform Geschichtspolitik (Eduard Freudmann, Chris Gangl, Tatiana Kai-Browne), Christian Jankowski, Uri Katzenstein, Tali Keren and Alex Strada, Kristina Norman, Kamila Szejnoch, Julia Turbahn and Tal Alperstein, Artur Żmijewski ir kiti.

 

Kontaktai pasiteiravimui: Projektų vadovė Ana Čižauskienė, ana@biennial.lt

Pagrindiniai rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė

Informaciniai parteriai: LRT, 15 min, Kauno diena

Pasidalink su kitais! :

About the Author : bienale


0 Komentarų

Įrašo komentavimas

Your email address will not be published.

VšĮ “Kauno bienalė”
Plento g. 1 d, Kaunas LT45393, Lietuva
Įmonės kodas 302751123
Tel. +37062998182
Biudžetinė sąskaita: LT627044060007822032

Naujienlaiškis